Lån til hunden - hvornår giver det mening, og hvornår bør du vente?

Når man har en hund, så kan der faktisk opstå overraskende mange udgifter, som måske ikke altid kan være så svære at forudsige. En gang imellem skal man selvfølgelig have købt noget nyt tilbehør til hunden, fordi det gamle er ved at blive for slidt, og på samme måde skal man jo også løbende ud og købe nyt goder og den slags ting. Men så er det jo også sådan, at hunde ligesom mennesker også kan blive akut syge, hvor der dermed vil skulle bruges nogle penge på en form for behandling. 

Der er altså en del forskellige udgifter at tage hensyn til, og når disse kommer lidt uforudsete, så kan man måske have lyst til at gøre det lidt nemmere for sig selv og tage et lån. Men er det altid, at det lige giver mening at låne til hundens behov? Det kan du blive lidt klogere på herunder. 

Forskellige slags lån

Som du nok er klar over, er der rigtig mange forskellige slags lån, som også passer til forskellige situationer. Derfor er det også et rigtig godt udgangspunkt, hvis man lærer at skelne de forskellige pengenødssituationer fra hinanden, da der netop er stor forskel på, hvornår det rent faktisk vil give mening at låne penge. Det er jo netop sådan, at et lån skal betales tilbage på et tidspunkt, så her er det vigtigt at overveje, om det virkelig er et lån, der er nødvendigt, eller om man kan finde frem til andre løsninger.

Så kig eventuelt nærmere på flere forskellige lånemuligheder for at blive klogere på, hvad et sådant lån eventuelt vil indebære, og om det kunne passe til den situation, som du står i med din hund.

Når hunden akut bliver syg

En situation i forhold til hunden, hvor det netop kan give mening at låne penge, i hvert fald hvis man overhovedet ikke har nogen, kunne eksempelvis være, hvis hunden bliver akut syg og eksempelvis skal ud i operation eller lignende. Det er nemlig en meget alvorlig situation, som i nogle tilfælde kan handle om liv og død, og her er det nok de færreste hundeejere, der tænker på penge, og her vil man selvfølgelig bare gør alt, hvad man kan, for at hunden skal overleve eller i hvert fald få det bedre.

Så hvis man netop er i en situation, hvor noget akut opstår, og man ikke har råd, så kan lånet meget vel være den sidste udvej, selvom man selvfølgelig nok hellere ville have valgt noget andet.

Husk en forsikring

Angående hundens helbred og det faktum, at man desværre ikke kan forudsige, hvornår den mon bliver syg, skal opereres eller lignende, så er det også en ret god ide at få sig en forsikring til hunden, hvilket også gør, at man ikke nødvendigvis behøver at vælge låneløsningen. De fleste, der har en hund, har nok allerede en forsikring, men hvis det ikke er tilfældet, er det en god ide lige at kigge på det - for selvom man måske er så heldig, at man aldrig rigtig får brug for en sådan forsikring i et større omfang, så er det stadig rart at vide, at man måske ikke kommer ud i en alt for svær økonomisk situation, hvor man måske lidt føler, at man skal vælge imellem hunden og ens penge.

Så en forsikring er god af flere forskellige årsager.

Nyt tilbehør til hunden

En anden situation, hvor der opstår nogle udgifter i forbindelse med hunden, kunne være, når der skal købes nyt tilbehør til hunden som eksempelvis legetøj, hundeseng og den slags ting. Her kan man måske føle, at det er meget rart at få det købt med det samme, også selvom man ikke har pengene, men i de fleste tilfælde vil det ikke være så smart at tage et lån for at redde sig ud af den situation.

Den slags tilbehør til hunden er nemlig ikke noget, som man typisk bare skal have med det samme - hvis man ikke har penge nok til at købe det, kan man trods alt vente lidt, da det ikke som førnævnte eksempel er et spørgsmål om helbred - eller måske endda liv og død. Derfor må man også lige holde lidt igen, når det kommer til netop at låne penge, da der som sagt er nogle situationer, hvor det bare giver mere mening at låne end andre.

Vælg de billige løsninger når det giver mening

Der er også nogle områder, når det kommer til hunden, hvor man jo kan vælge at kigge lidt nærmere på nogle af de billige løsninger, der findes derude, så man aldrig rigtig kommer ud i at skulle låne penge. Hvis man står i den situation, hvor hunden netop er blevet meget syg, har man naturligvis ikke lyst til at gå på kompromis med den behandling, som hunden kan få, men når det kommer til ting som netop tilbehør, godbidder og den slags, så er der lidt andre veje, man kan gå for at få prisen lidt ned. 

I forhold til tilbehør til hunden kan man jo overveje at gå genbrugsvejen, hvor det netop burde være muligt at finde en masse godt tilbehør til hunden til priser, som gør, at man ikke engang overvejer, om man skal ud og låne penge. Hvis man eksempelvis er på udkig efter en ny hundeseng eller lignende, kan man jo undersøge de bruge muligheder.

Og angående foder og den slags kan man prøve at holde øje med de gode tilbud, der engang imellem kommer og så købe en masse ind - det kan også gøre, at man ikke behøver at tage løsningen med at låne penge.

Mulig ide: Hav en "hundeopsparing"

Til sidst er det også vigtigt at nævne, at man jo helt generelt kan gøre nogle ting, som giver lidt mere sikkerhed i forhold til økonomien. Når man netop har en hund, så er der også ret stor sandsynlighed for, at der vil være nogle uforudsete udgifter i forbindelse med denne, og derfor kunne det være en meget god ide at lave en form for hundeopsparingskonto. 

Ligesom der er mange, der laver opsparing til ferie, bolig og den slags, så kan man også lave en lille opsparing til hunden, hvor man hver måned eller noget i den stil sætter et mindre beløb til side. Det kan godt være, at man ikke kommer til at have en opsparing, der er stor nok til at dække de store operationer og alle udgifter, men det er i hvert fald noget, der giver lidt mere sikkerhed, og som måske også kan gøre, at man kan undgå at låne penge af andre.

For i de fleste tilfælde er det bedst at klare det selv, hvis det altså er muligt. 

Menu
Top