Kør selv ferie med hunden - hvad skal du være opmærksom på, og hvordan får du den bedste tur?

Når hunden skal med på kør selv-ferie, så er der selvfølgelig nogle særlige hensyn, vi må tage til vores firbenede ven. Men med lidt planlægning og de rette forudsætninger, så er det slet ikke så svært at arrangere en ferie med sin hund. Der er masser af fordele ved at have hunden med på ferie - og mon ikke hunden selv ville foretrække at komme med, fremfor at bruge et par uger i en hundepension? 

Hvis du overvejer at tage hunden med på sommerens kør selv-ferie, så kan du med fordel læse videre her, hvor vi giver dig de 4 vigtigste ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med planlægning af rejsen. 

1. Indlæg pauser og overnatninger undervejs

Hunde trives ikke med daglange stræk i en bil. De har nogle behov, der skal stilles, og det er vigtigt, at vi planlægger en tur, der tager vare på hundens interesser, når vi kører på ferie med hunden i bilen.

Hvis du for eksempel vælger at køre til Toscana med hunden i bilen, så bliver det hurtigt en meget lang tur, hvis ikke du indlægger nogle lange pauser og et par overnatninger undervejs. Hunden har brug for at komme ud og gå, den har brug for at strække ud og strække ben, og den har brug for at besørge jævnligt. 

2. Find et hundevenligt område

En anden ting der er vigtigt at tage stilling til, når du tager hunden med på ferie, er at feriedestinationen tilhører et hundevenligt område. Her er det vigtigt at tage hensyn til flere ting:

Vind og vejr

Hunde der er vant til danske vejrforhold, trives sjældent i alt for høje temperaturer. Derfor er det vigtigt at vælge et sted, der har vejrforhold, der er rare for hunden. Det samme gælder kulde - er hunden ikke vant til voldsomt snevejr og lave frostgrader, så vil den sjældent befinde sig godt i et pludseligt omskift til denne form for vejrforhold. 

Bund og jord forhold

Hunde har brug for bevægelse og gåture, og du bør altid sikre dig, at der er gode muligheder for at komme ud og gå ture, når du har hunden med på ferie. Her er bundforholdene vigtige, og det kan også være relevant at afsøge steder, hvor du må have hunden løs, hvis din hund er vant til at gå frit, når I går tur. 

Hunde skal være velkomne

Nogle steder er folk mere imødekommende overfor hunde end andre - der er meget forskel på, hvordan vi har det med dyr, afhængigt af hvor vi kommer fra. For både din egen og for din hunds skyld, så bør du altid sikre dig, at hunde er velkomne, der hvor du rejser hen.

3. Se til, at det er sikkert at lade hunden være alene hjemme i feriehuset

Når du har planlagt din rute og udset dig et godt område, så kommer vi til feriehuset. Her bør du naturligvis også vælge en bolig, der er hundevenlig - det kan for eksempel være en dårlig idé med mange trapper, hvis du har en stor, tung hund. At hunden kan være sikkert alene i huset, er også relevant at se på.

Hvis du skal på museum eller ud at spise, så kan hunden ikke nødvendigvis være med, og her giver det en frihed at vide, at du med god samvittighed kan lade den være alene. Dette kræver af huset, at der ikke er nogle steder, hvor hunden kan bryde ud, at der ikke er andre, der har adgang, og at der er en god ventilation og temperatur i boligen, når alt er lukket til. 

4. Gør ferien komfortabel og tryg for hunden

Sidst men ikke mindst, så skal du selvfølgelig gøre køreturen og opholdet i ferieboligen både komfortabel og tryg for hunden. Det betyder, at der skal være en god liggeplads i bilen, at hunden har plads og at du skal pakke rigeligt med vand og mad. Du kan med fordel medbringe hundens vante kurv og mad- og vandskåle, så den kan finde ro og tryghed i det velkendte - både på køreturen og under ferien. 

Og som med alt andet, så kræver det træning og tilvænning, at gøre hunden tilpas ved lange køreture og nye forhold. Du kan med fordel vænne den til det lidt ad gangen - start med kortere ture og færre dage i sommerhus, før du pakker det hele og drager mod Italien. 

Menu
Top